Monday, April 2, 2007

Beklim de Mosselmans

Een klein eindje buiten Kathmandu, bevindt zich een opvangtehuis voor straatkinderen. Een kleinschalig project, dat volledig steunt op vrijwilligers, en waar straatkinderen en ‘children at risk’ een warme t(e)huis vinden. Gisteren kreeg ik een telefoontje van vrienden van een journaliste van Weekend Knack, of ik geen zin had om een namiddag in het tehuis door te brengen. Met de journaliste in kwestie had ik een leuk gesprek in Belgie, over het project ‘Everest zonder Grenzen’ natuurlijk (zie interview Weekend Knack 14/2), maar ook over haar pleegzoon Ramesh, die in dit opvangtehuis woont en dewelke zij sponsort. Ramesh bleek een aardige, stokdove jongeman, wiens foto door de journaliste handig verwerkt werd in een Weekend Knack cover en die hij trots boven zijn bed had hangen. “Ramesh supermodel. Immensely popular.”. Leuk he.






Wist je trouwens dat de naam ‘Everest’ afkomstig is van een landmeter uit Wales? In 1847 werd Mt. Everest voor het eerst ‘ontdekt’, en kreeg de naam Piek XV. Toen duidelijk werd dat piek XV de hoogste berg op aarde was, werd er een nieuwe naam bedacht, en aangezien Sir George Everest de hoofdlandmeter van Brits-IndiĆ« was in die tijd en al veel werk had verricht met het opmeten van die berg, werd de officiĆ«le naam Mount Everest. Of zoals een medewerker van Artsen zonder Grenzen droog opmerkte: gelukkig dat die mens niet Mosselmans heette.




Foto's: Ramesh op de cover van Weekend Knack; Het wekelijkse TV-uurtje in het tehuis: geconcentreerd cartoons kijken

2 comments:

Unknown said...

dag sis, wat een tijd, wat een tijd! heerlijk.. en je doet dat goed je doet dat goed (x1000), slimme voorbereidingen, zonnige loveloving aura's rond alles wat je doet, mooi mooi mooi. Afin, ik wens je nog veel energie und inspiratie en blijven bloggen! Smakx!jas

May said...

dag Marjolein, het was een leuke dag. blij je te hebben leren kennen. we zullen je volgen tot de Top ! veel moed en succes !
dada, May & John, Shangrila Home in KTM.