Sunday, April 22, 2007

The billion dollar question


Lig je net een beetje comfortabel ingeduffeld in je slaapzak, enkel het puntje van je muts nog zichtbaar, terwijl in een pikzwarte berekoude nacht een razende sneeuwstorm de tent in geef-acht blaast. En dan moet je naar de wc. Dringend. Wat te doen? Negeren is meestal de eerste optie, maar ook de meest frustrerende en deze met de minst-lange-levensduur beschoren optie. Een half uur worstelen met boots, donsjassen en wanten om dan met je bloot gat slaapdronken de striemende wind te trotseren is ook een zeer weinig aanlokkelijk voorstel. De enige echte en wijd verspreide oplossing is de pee- bottle! De beste uitvinding ooit, als je het mij vraagt.

De beste ideeën overvallen je tijdens die momenten dat je niets aan het doen bent. Archimedes zat in zijn bad! Newton zat onder een appelboom! Waarschijnlijk heeft een expeditieklimmer dit concept uitgevonden tijdens de lange nachten van ondraaglijke koude, wachtend op de eerste zonnestralen. De pee-bottle is eigenlijk gewoon een drinkbus met een brede opening, die je gebruikt om in te plassen. (Wel zien dat je je pee-bottle en drinking-bottle niet door elkaar haalt.) Zo voorkom je dat je je tent en zelfs je slaapzak uitmoet in het holst van de nacht, wanneer de nood het hoogst is.

Half-liggend plassen zonder smossen in een drinkbus vergt wel een beetje oefening, maar hey, als hupje van 4 moest ik ook al in een potje pissen, en jong geleerd is oud gedaan, n'est-ce pas? Deze techniek uitleggen aan niet-ingewijden is te vergelijken met het verklaren van de kwantumtheorie aan een kom goudvissen, behalve dat goudvissen zo nu en dan hun mond dichtdoen. Maar het is een efficient iets, die pee-bottle, en met je verstand op nul draagt het nog bij tot je levenscomfort ook: met een volle pee-bottle in je armen in slaap vallen- wie ziet het verschil met een warmwaterkruik?

Hmm. Yuk. Misschien volstaat dit wel als verhaaltje voor vandaag.
.
Foto: de peebottle

2 comments:

Ilse said...

jummie, het leven zoals het is :-)
Misschien kan je volgende keer - je weet wel, als ze ooit een nóg hogere berg dan de Evie ergens voor je te voorschijn toveren - een pak Tena meenemen?! Neemt wel veel plaats. Maar de pee-bottle-combi-warmwaterkruik is wel twee in één, zuinig dus!

hé Marj, 't is hier al gezegd in alle mogelijke verschillende stijlen, maar echt: chapeau ... nu al, voor wat je al bereikt en teweeg gebracht hebt. Alle extra's zijn meer dan mooi!

liefs

philippe said...

Hallo marjolein,

Het is bijzonder super hoe positief je reageert zelfs tijdens wat minder aangename momenten!
Heb hier nog een verrassingske voor jou,het zal zeker jouw mp3 niet vervangen maar kan eventueel voor een klein entertainment zorgen: dit is er eentje van de Stranglers " Always the Sun"
Ga een poging doen om even mee te zingen... maar best dat je het niet horen kan!!Zal het maar liever aan jou overlaten, geniet er nog van!
Have a nice day,philippe

Always the Sun:

How many times have you woken up and prayed for the rain?
How many times have you see the papers apportion the blame?
Who gets to say, who gets the work and who gets to play
I was always told at school,everybody should get the same

How many times have you been told:"If you don't ask, you don't get?"
How many liars have taken your money, your mother said you shouldn't bet
And who has the fun, is it always the man with a gun?
Someone must have told him, if you work too hard you can sweat

There's always the sun(Always the sun), mmm-mmm
There's always the sun
Always, always(Always the sun)

How many times have the weatherman told you stories that made you laugh?
Youknow, it's not unlike the politicians and the leaders when they do things by half
And who gets the job of pushing the knob?
That sort of responsibility you draw straws for if you're mad enough

There's always the sun (Always the sun), oh oh
There's always the sun
Always, always (Always the sun)

There's always the sun (Always the sun), mmm-mmm
There's always the sun
Always, always(Always the sun)

There's always the sun (Always the sun)
Ther's always the sun
Always, always (Always the sun)

...